De Blijvers - Genk op gang - opening Genk Centrum 22 juni

20.06.2024

INSTALLATIE 1 - HET BEGIN (DEEL 2)

Op 1 juni opende de groene lijn in Waterschei, op 22 juni is het de beurt aan Genk Centrum. De Tartaren staan opnieuw klaar om voorbijgangers te ontmoeten en in gesprek te gaan over het thuisgevoel. Lees hier het ontstaan van deze eerste installatie.

Van inspiratie...
De Tartaren maakten samen een wandeling door de wijk Waterschei. Ze keken naar de huizen en omgeving, spraken met de mensen.
Iemand merkte op dat er zoveel kleren te drogen hingen aan waslijnen.
Bewoners vertelden dat ze zich verbonden voelden met de wijk, de plek.
In het buurthuis zagen ze veel kopjes, allemaal verschillend, sommigen antiek.

... tot installatie.
Zo ontstond het idee van het eerste decor: draden. Een draad voor de was, een draad van verbinding, een draad waaraan kopjes hangen die uitnodigen tot gesprek. Vanuit dit decor hebben de spelers gewerkt aan een scène rond het thuisgevoel.

Om de beurt staan er Tartaren bij de installatie. Het liefst serveren ze een kopje thee aan voorbijgangers. Ze praten over hoe ze zich thuis (of juist niet) voelen in Genk. Daarna nodigen ze hun gesprekspartner uit om hetzelfde te doen en te vertellen over hun eigen thuisgevoel.
Een warme ontmoeting bij een tasje thee.

Zaterdag 22 juni start de wandeling aan het boerderijtje in Molenvijverpark, parking langs de Europalaan - meer info
De Tartaren vind je tussen 14u en 16u op Portavida, Welzijnscampus Genk

‘De blijvers’ is een project dat groeit. Elk speelweekend komt er een installatie extra bij. De installaties zijn op verschillende weekends te zien, de ene dag in Genk Centrum, de andere dag in Waterschei. Meer info vind je hier.

NIEUWSBRIEF