wie zijn we

De Tartaren

 • Kwetsbare makers hebben bijzondere verhalen te vertellen, die voortkomen uit een unieke verbeelding en geworteld zijn in onze samenleving. Cie Tartaren biedt hun een groeipad aan. Ze gaan op kritische en betrokken wijze een dialoog aan met andere makers, het publiek en de maatschappij. Cie Tartaren geeft hun een stem via door hen onderbouwde creaties, maakt hen zelfbewuster en mondiger.
 • Mensen die graag professioneel theater willen maken, maar dit niet kunnen op eigen kracht, kunnen bij de compagnie terecht. Zowel in Leuven als Genk bieden we een warm, creatief nest aan de meest kwetsbaren, zoals mensen die in een armoedesituatie leven, een etnisch-cultureel diverse achtergrond hebben of over bijzondere psychische, verstandelijke of fysieke competenties beschikken. Een open blik en een lage drempel, dat vinden wij heel belangrijk.
 • Van de decoropbouwer tot de kok, van de administratief medewerker tot de filmregisseur: iedereen is een volwaardige schakel in onze ketting. Onze contacten beperken zich niet tot de repetitieruimte. Vaak duiken we samen in het professionele culturele leven om verse inspiratie op te doen.
 • Wie zin heeft om ons gezelschap te vervoegen, is welkom voor een verkennend gesprek. We leggen uit hoe een creatieproces in elkaar zit, welke kwaliteiten hiervoor nodig zijn en bespreken of we elkaar genoeg kunnen vinden om samen op pad te gaan.

Werkplekken

 • Cie Tartaren werkt vanuit Leuven en Genk. In de Leuvense Ridderbuurt ligt ons hoofdkwartier, waar we elkaar al jaren ontmoeten en inspireren, en waar producties vorm krijgen. In Genk bouwen we een tweede creatieplek, eveneens in een wijk waar een groot aantal kwetsbare mensen woont, maar toch anders. Leuven en Genk: zelfde aanpak, zelfde goesting, andere context.
 • Onze participanten komen uit de ruime regio’s rond Leuven en Genk en onze producties spreiden we over heel Vlaanderen. We voeden ons graag met invloeden van overal.
 • Beginnende gezelschappen of makers die fris en vernieuwend theater brengen, en een broed- of toonplek zoeken, kunnen bij ons aankloppen.

Netwerk

 • We houden ervan om onze expertise te delen. We proberen vanuit Leuven en Genk als dubbele ankerplaats een aanspreekpunt te zijn voor al wie in Vlaanderen en daarbuiten actief is binnen het sociaal-artistieke werk.
 • We zijn stadsgezelschap van Leuven, samen met Het nieuwstedelijk en fABULEUS.
 • We onderhouden een goede relatie met onze partners, zoals de stad Leuven, de stad Genk, collega’s binnen de kunsten, het sociale en culturele werkveld, het onderwijs en de bedrijfswereld. We onderhouden duurzame samenwerkingen op inhoudelijk, logistiek en zakelijk vlak. Ook zetelt Cie Tartaren in verschillende raden en zijn we een van de partners van TWK - Toneelscholenfestival, Studio Henry Tweebronnen, Programmatorendag Leuven.
 • Jaarlijks organiseren we vier expertise-deeldagen. Twee keer per jaar brengen we kunstenaars samen en buigen ons dan telkens twee dagen lang over één pertinente onderzoeksvraag.

Prijzen en erkenningen

NIEUWSBRIEF