Buffering - uitgesteld

voorstelling
di09/02/21
dinsdag 09 februari, 00u00
uur en locatie volgen, Leuven
afgelast
datums
Cie tartaren

De première van Buffering is wegens het corona-virus uitgesteld. Wij houden u op de hoogte over de nieuwe speeldata van deze voorstelling.

 

Een jonge oma skypet met haar borstvoedende dochter, het beeld loopt vast. Een ontboezeming volgt.

Eén monoloog in vier verschillende talen en vier verschillende ensceneringen. Hoe verandert de taal de betekenis van de tekst? Cie Tartaren onderzoekt hoe elke taal een andere culturele laag aan een tekst toevoegt. Heeft het woord ‘moeder’ dezelfde invulling in het Zweeds als in het Berbers? Of hangen er andere ideeën en verwachtingen aan vast?

Cie Tartaren gaat met dit project in op het voorstel van Stijn Devillé (Het nieuwstedelijk) om zijn monoloog in meerdere talen te spelen. De Tartaren zoeken naar de verscheidenheid die tot leven komt wanneer je een tekst vanuit een Zweedse, Italiaanse, Marokkaanse en Vlaamse socioculturele achtergrond benadert.

Buffering omarmt de rijkdom aan culturele invloeden in onze samenleving.

Nagesprek over de voorstelling en de bevindingen tijdens het maakproces.
Gesproken in het Nederlands, Italiaans, Zweeds en Berbers

Tekst Stijn Devillé vertaling naar het Berbers, Italiaans en Zweeds, regie Roberta Santucci met Farida Zaouad, Greet Claes, Jasmina Van Kersschaever, Roberta Santucci begeleiding en productie Wim Oris foto Cie Tartaren

in het kader van het toneelschrijffestival Shakespeare is dead

meer informatie over Buffering bij Het nieuwstedelijk - op de site van opendoek

datums
di09/02/21
00u00
uur en locatie volgen, Leuven
afgelast

NIEUWSBRIEF