Stuk*

voorstelling archief voorstelling

Goede scènes zijn een stuk op zich. Ze dragen in zich dezelfde spanningsboog en hetzelfde verloop van een integraal stuk, maar met minder personages en met een heldere spankracht.

Elke Tartaar in een hoofdrol, meester van het eigen verhaal. Hamlet en Gertrude, van Blanche tot Cleopatra, van Caesar tot Stanley Kowalski … Rollen die op het eerste gezicht ver van hun bed liggen, maar die vaak heel dicht bij hun innerlijke leefwereld staan. Door de stevige, uitdagende teksten, straffe personages en heerlijke vertalingen zetten de Tartaren de scènes naar hun hand. Het spelplezier zegeviert.

 

De focus ligt op het onderzoek naar de kruisbestuiving tussen de scènes, de diepte van taal, personages en situaties in specifieke settings. We kiezen voluit voor krachtige scènes uit de wereldliteratuur: de Grieken, Shakespeare, Williams, Fornes, Shepard, Lanoye en anderen.

* stuk - bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord 1. niet meer heel, in delen uit elkaar gevallen.

regie Jessa Wildemeersch spel Tartaren dramaturgie Kirsten Mariën een productie van Cie Tartaren

Vermijd lange wachttijden aan de balie en help ons om de avond van de voorstelling vlot te laten verlopen. HOE? Reserveer en betaal meteen je ticket via 30CC (enkel voor de voorstellingen in Leuven).

NIEUWSBRIEF